Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 14 περίπου κιλών σε διαφορετικές περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες και συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα, ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση, αναφέρεται ότι στις 27/01/2023 σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και άλλες Υπηρεσίες στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών τρία δέματα με προορισμό την Κύπρο, τα οποία περιείχαν συνολικά 13 κιλά και 905 γραμμάρια φυτικής ύλης κάνναβης.

Τα δύο δέματα είχαν παραλήπτη 32χρονη, ενώ το τρίτο δέμα μια 41χρονη.

Ακολούθως, σε συνεργασία με τις Τελωνειακές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των γυναικών, κατά τη διαδικασία παραλαβής των πακέτων από τα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Σε σωματικό έλεγχο που έγινε στην 32χρονη, εντοπίστηκε στην κατοχή της νάιλον σακουλάκι, το οποίο περιείχε πέντε γραμμάρια κοκαΐνης, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο. Οι δύο τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση χθες.

Επίσης, στις 27/01/2023, τελωνειακός λειτουργός ο οποίος διενεργούσε δειγματοληπτικό έλεγχο πακέτων σε ταχυδρομείο στη Λεμεσό, εντόπισε τέσσερα ύποπτα πακέτα, τα οποία είχαν αποσταλεί από το εξωτερικό.

Ειδοποιήθηκε η Υ.ΚΑ.Ν, μέλη της οποίας, μετά από εξετάσεις που διεξήγαγαν, εντόπισαν στα τρία από τα τέσσερα πακέτα, 300 συνολικά πλαστικά κυλινδρικά δοχεία, τα οποία περιείχαν βιομηχανοποιημένα τσιγάρα με ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, ενώ το τέταρτο πακέτο περιείχε ποσότητα κάνναβης.

Όπως διαπιστώθηκε και τα τέσσερα πακέτα περιείχαν κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 1,5 κιλού περίπου.

Παραλήπτης ήταν 25χρονος, ο οποίος στις 30/01/2023 μετέβη για παραλαβή των πακέτων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βάσει δικαστικού εντάλματος, εντοπίστηκε σε διάφορα σημεία ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 650 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης μεικτού βάρους δύο γραμμαρίων, καθώς επίσης και μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης.

Διατάχθηκε η κράτησή του για επτά ημέρες από το Δικαστήριο στις 31 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, στις 31/01/2023, κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου που έγινε από τελωνειακό λειτουργό σε χάρτινο κιβώτιο που αποστάλθηκε από το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ύποπτη ουσία.

Άμεσα ενημερώθηκε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μέλη της οποίας διεξήγαγαν εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι το κιβώτιο περιείχε μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 585 γραμμαρίων.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν και από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, διαπιστώθηκε ότι παραλήπτης του εν λόγω πακέτου ήταν ο 25χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση της κατάσχεσης του 1,5 κιλού κάνναβης στις 30 Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, σε άλλη περίπτωση στις 30/01/2023, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργήθηκε από τελωνειακό λειτουργό στη Λευκωσία σε χάρτινο πακέτο που αποστάλθηκε από το εξωτερικό, εντοπίστηκαν ύποπτα αντικείμενα.

Άμεσα κλήθηκαν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, τα οποία διεξήγαγαν εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν τρεις νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 100 πλαστικά κυλινδρικά δοχεία που περιείχαν βιομηχανοποιημένα τσιγάρα με ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 400 γραμμαρίων περίπου.

Το πακέτο είχε ως παραλήπτη 24χρονο, ο οποίος την Πέμπτη το πρωί αφίχθηκε για να παραλάβει το πακέτο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τα Επαρχιακά Κλιμάκια της ΥΚΑΝ Λάρνακας και Λεμεσού.