Στην Ελλάδα, πιο δυναμική από τις προηγούμενες χαρακτηρίζεται η κινητοποίηση των καλλιτεχνών που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Σύνταγμα καταγγέλλοντας το Προεδρικό Διάταγμα, που όπως υποστηρίζουν υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Η προοπτική παράτασης των κινητοποιήσεων είναι ανοικτή, ενώ από χθες έκλεισαν θέατρα και μουσικές σκηνές, ενώ σταμάτησαν τα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών, διαφημιστικών μέχρι και μεταγλωττίσεων.

Από τις 12 το μεσημέρι διακόπηκε στο μεταξύ η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της οδού Όθωνος.

Οι καλλιτέχνες, με πανό στα χέρια, ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Η κινητοποίηση γίνεται με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.).

Αιτήματα τις πανακαλλιτεχνικής κινητοποίησης είναι ή απόσυρση ή η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, η ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και η ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».

Και η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει των αγώνα των Καλλιτεχνών «Λέμε ΝΑΙ στην ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Λέμε ΝΑΙ στην ενίσχυση της Δημόσιας Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Όχι στην υποβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών» τονίζει.

Πηγή: Ertnews.gr