Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας τα οποία  έψαλλαν τα Κάλαντα του Λαζάρου, συνοδεία παράστασης, με την ευκαιρία των εορτών της Ανάστασης και του Πάσχα.

Τα παιδιά τραγούδησαν, επίσης, τραγούδια με θέμα την Κύπρο και στη συνέχεια χάρισαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξενάγησε τα παιδιά σε χώρους του Προεδρικού Μεγάρου, περιλαμβανομένου και του Γραφείου του.

Κατά τη συνομιλία του με τα παιδιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο καλό σύστημα εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, σημειώνοντας ότι ευθύνη της Πολιτείας είναι όπως όλα τα παιδιά, είτε φοιτούν σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό σχολείο, έχουν ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες.

Ερωτηθείς από τα παιδιά για τα τετράμηνα, ο Πρόεδρος είπε ότι τα τετράμηνα τα καταργήσαμε, (από τον επόμενο Σεπτέμβριο), χθες πήγε στη Βουλή το θέμα, ωστόσο «θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος αξιολόγησης των μαθητών», προσθέτοντας ότι είναι καλό να υπάρχει μια εξέταση, είτε υπό μορφή έρευνας είτε μελέτης κ.ο.κ.

Θα αναβαθμίσουμε, πρόσθεσε, την Παιδεία που επηρεάζει οριζόντια όλα τα θέματα, αφού όλα ξεκινούν από την παιδεία, και επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση του θα δώσει  περισσότερη έμφαση στον τομέα της Παιδείας.

Είπε ακόμα ότι «θέλουμε στο σχολείο να αναπτύσσουν τα παιδιά κριτική σκέψη, να μην είναι μόνο τα μαθήματα».

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή γυναικών στην Κυβέρνηση, και γενικότερα στα κοινά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όταν αναλάβαμε και έγιναν οι πρώτοι διορισμοί, από τους 25, οι 11 ήταν γυναίκες. Προσπαθούμε μέσω της ποσόστωσης να ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στα κοινά. Υπάρχουν πολλές γυναίκες, και άνδρες, που μπορούν να υπηρετήσουν. Εκεί, όμως, που υστερούμε ως Πολιτεία, είναι στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια γυναίκα, που είναι μητέρα, σύντροφος, που έχει πολλούς ρόλους, να μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον». Πρόσθεσε ότι μέσα από τα σχολεία θα πρέπει να δημιουργηθεί αυτή την κουλτούρα.

Σε ερώτηση για την παροχή διευκολύνσεων προς τα άτομα με αναπηρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Πολιτεία πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα σε αυτό τον τομέα.