Η ουκρανική αντικατασκοπεία ενημέρωσε πως απέτρεψε πιθανή απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, επικαλούμενο την ουκρανική αντικατασκοπεία, μετέδωσε πως ομάδα Ρώσων σαμποτέρ, υπό τη διοίκηση πράκτορα της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, συνελήφθη στα σύνορα της Ουκρανίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ομάδα, που αριθμούσε περίπου 25 μέλη, φέρεται να είχε αποστολή να εκτελέσει επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη συνοικία όπου βρίσκονται τα κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πάντα σύμφωνα με την ουκρανική αντικατασκοπεία, η ομάδα σχεδίαζε να μεταμφιεστεί, φορώντας στολές του ουκρανικού στρατού, για να μπει στην πρωτεύουσα.

Συνεχίζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι «μεγάλοι της Ευρώπης»

Οι ηγέτες Ηνωμένου Βασιλείου, Ηνωμένων Πολιτειών, Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία «στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά», εξοπλίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας με τα εργαλεία να αμυνθεί κατά των Ρώσων.

Αυτό αναφέρει νυχτερινή ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τις συνομιλίες των πέντε ηγετών νωρίτερα χθες.

Σημειώνεται, επίσης, ότι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν πίεση επί της Ρωσίας ώστε να σταματήσει την απρόκλητη εισβολή, μεταξύ άλλων διατηρώντας τις μεγάλου εύρους και συντονισμένες κυρώσεις.