Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση προέκυψε στον χώρο του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Σε συνέχεια αποκαλύψεων που ξεκίνησαν από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο τριπλούν, Πηγή Δεβετζή, κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού.

Η Ελληνίδα πρώην αθλήτρια μίλησε στον Aplha και αποκάλυψε ότι το περιστατικό συνέβη στα αρχικά στάδια της καριέρας της, όταν έφτασε στην Αθήνα από την επαρχία για να ενταχθεί στην εθνική ομάδα.

«Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο τότε και μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήταν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη, αλλά δεν είχα τις εμπειρίες, ήμουν ακόμα κορίτσι, δεν ήμουν γυναίκα. Μου έταξε μεγάλη ζωή, να με πάρει από το ΟΑΚΑ, να μου νοικιάσει σπίτι. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου.

Μια μέρα με είχε καλέσει στο γραφείο του να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός και χτύπησε το τηλέφωνό του και προσπάθησα να ξεφύγω», είπε η Πηγή Δεβετζή.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη, ο άνδρας που την παρενόχλησε ήταν μεγαλύτερός της, παντρεμένος με παιδιά, ενώ ο λόγος που δεν το αποκάλυψε νωρίτερα, ήταν πως το αδίκημα έχει παραγραφεί και γιατί σεβάστηκε τα παιδιά του.