Ρύπανση στην περιοχή «Σαμάτζια» στις Πάνω Πλάτρες από λύματα προερχόμενα από διαρροές αποχετεύσεων, τα οποία καταλήγουν σε μεγάλο παραπόταμο στην περιοχή προκαλώντας έντονη δυσοσμία και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, καταγγέλει η Επιτροπή του Αρδευτικού Τμήματος «Σαμάτζια», με επιστολή προς τον έπαρχο Λεμεσού.

Η Επιτροπή του αρδευτικού προέβη και σε καταγγελία στην Αστυνομία για παράνομη χρήση της ηλεκτρικής υδραντλίας της και άντληση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το αρδευτικό από κάποιους που προσπάθησαν να καθαρίσουν τα λύματα που έρεαν στην περιοχή.

Περαιτέρω αναφέρει πως ενημέρωσε επανειλημμένα τον κοινοτάρχη Πάνω Πλατρών και ζήτησε την παρέμβασή του για να σταματήσει η ρύπανση, ωστόσο «επέδειξε αδιαφορία και δεν έπραξε τίποτα».

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον κοινοτάρχη Πάνω Πλατρών, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος μας ανέφερε ότι το εν λόγω αρδευτικό είναι ιδιωτικό και η διάτρηση δεν ανήκει στην κοινότητα, καθώς και ότι στην περιοχή δεν υπάρχει αποχετευτικό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η κοινότητα δεν μπορεί να πράξει κάτι για την υπόθεση ούτε να αποζημιώσει το αρδευτικό όπως έχει απαιτηθεί.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε τόσο με την επαρχιακή διοίκηση όσο και με το Υπεύθυνο Υπαίθρου της Αστυνομίας Λεμεσού κι αναμένουμε απαντήσεις για το πώς εξελίσσεται η διερεύνηση της καταγγελίας.

Χάρης Παναγιώτου