Σε καταγγελία στην Αστυνομία για ιατρική αμέλεια προέβη σήμερα πατέρας, ο οποίος ανέφερε πως το ένα από τα δίδυμα βρέφη του, γεννήθηκε νεκρό στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, ο πατέρας ανέφερε πως η σύζυγός του γέννησε χθες στις 15:30 με καισαρική στο Μακάρειο Νοσοκομείο και το ένα από τα δύο βρέφη γεννήθηκε νεκρό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας, για την ώρα η Αστυνομία διερευνά αιφνίδιο θάνατο, ενώ αναμένεται να γίνει αύριο στις 10:00 νεκροτομή στο βρέφος, ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν νεκρό πριν την γέννησή του ή έχασε τη μάχη μετά τον τοκετό.

Τη νεκροτομή θα διενεργήσουν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ εκ μέρους της οικογένειας θα παρευρεθεί ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Η Αστυνομία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα, βάσει των ευρημάτων της νεκροτομής.

Εξάλλου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εκφράζει τη βαθιά και ειλικρινή του λύπη στην οικογένεια για την απώλεια.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι «τη δεδομένη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία έρευνας από την Αστυνομία και αύριο θα γίνει η νενομισμένη νεκροτομή, που θα καταδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου».

«Είμαστε», σημειώνει, «σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες αρχές και θα συνδράμουμε σε ό,τι μας ζητηθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ