Καταφύγιο, τροφή και κτηνιατρική περίθαλψη προσφέρει στις αδέσποτες γάτες που βρίσκονται στο Λιμάνι Λεμεσού και στην ευρύτερη περιοχή, η DP World Limassol, διαχειρίστρια εταιρεία του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων και του Νέου Επιβατικού Τερματικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αριθμός των γάτων που έχουν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του Λιμανιού Λεμεσού έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, η DP World Limassol ανέπτυξε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ευημερίας των Γάτων και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους, με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας και ευημερίας των γάτων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, εθελοντές έχουν φτιάξει, εντός των εγκαταστάσεων του λιμανιού, έναν ειδικό χώρο στέγασης με νερό και τροφή, καθώς και χώρο όπου οι γάτες λαμβάνουν κτηνιατρική περίθαλψη.

Επιπρόσθετα, έχει ξεκινήσει η στείρωση των αδέσποτων ζώων, προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους και να περιοριστούν τα περιστατικά ασθενείας, δηλητηριάσεων και τροχαίων ατυχημάτων.