Αρχές Σεπτεμβρίου θα δοθεί στη κυκλοφορία  καθ’ όλο το μήκος της, η υπό ανακατασκευή οδός Βορείου Ηπείρου, στην περιοχή Καθολικής στο Δήμο Λεμεσού, όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 πηγή από το Δήμο Λεμεσού.

Αύριο Σάββατο θα δοθεί στην κυκλοφορία, αφού ασφαλτοστρωθεί, η πρόσβαση στη Βορείου Ηπείρου από την οδό Αγίου Ανδρονίκου, που περνά βόρεια της 2ης τεχνικής σχολής στη Λεμεσό.

Η νέα μικρή καθυστέρηση στην παράδοση του υπόλοιπου κομματιού της Βορείου Ηπείρου, οφείλεται στο ότι έχουν εντοπιστεί μπάζα που κάποιοι τοποθέτησαν παλαιότερα σε ένα κομμάτι 130 μέτρων, το οποίο πρέπει να τύχει υπέρ-εκσκαφής, προκειμένου να τοποθετηθούν κατάλληλα υποστρώματα.

Ως γνωστό, η ανακατασκευή της Βορείου Ηπείρου, με μία δαπάνη 445 χιλιάδων ευρώ πλέον ΦΠΑ, καθυστέρησε και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανακατασκευή δρόμου, που δεν ήταν καν εγγεγραμμένος, κατέστη εφικτή μετά τη διευθέτηση της χρόνιας διαφοράς που υπήρχε για το ακίνητο Επαμεινώνδα, οπότε ο δήμος δρομολόγησε τις διαδικασίες για την έγγραφη του.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την επαναχάραξη του δρόμου, ο οποίος μετακινείται και θα εφάπτεται του πεζόδρομου– ποδηλατόδρομου του γραμμικού πάρκου του Γαρύλλη, ενώ το υφιστάμενο τμήμα του καταργείται και διαχωρίζεται σε δημοτικά και ιδιωτικά οικόπεδα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, επίσης, την κατασκευή πεζοδρομίου, τη διαμόρφωση παρόδιων θέσεων στη συμβολή του με τη λεωφόρο Λεοντίου, χώρο στάθμευσης, πρόβλεψη για την περισυλλογή των ομβρίων υδάτων, τοποθέτηση οδικού φωτισμού και ανακατασκευή του τμήματος του δρόμου που διατηρεί την υφισταμένη όδευση από την οδό Ανδρονίκου μέχρι την οδό Μιτσή.

Ήδη έχει αντικατασταθεί κεντρικός αγωγός του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού.