Χωρίς να έχει ακόμη εντοπιστεί πτώμα ή φονικό όπλο, η Αστυνομία προχωρά σήμερα στην καταχώρηση της υπόθεσης απαγωγής και δολοφονίας του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, για παραπομπή της ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Στο κοινό κατηγορητήριο βρίσκονται τα ονόματα ενός 24χρονου, του 71χρονου θείου του και της 59χρονης μητέρας του, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κατηγορία, αυτήν του φόνου εκ προμελέτης.

Όπως ανέφερε στο  ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, εκτός από τον φόνο εκ προμελέτης, ο 24χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο, τον εμπρησμό οχήματος, την παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών (σφαιρών) και πυροβόλου όπλου.

 Ο 71χρονος θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού οχήματος, ενώ η μητέρα του 25χρονου, την κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αφού φέρεται να έδωσε ψεύτικο άλλοθι για τον γιό της, κατά την κατάθεση της.

Σε σχέση με έναν 38χρονο που τελούσε υπό κράτηση, αυτός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί και αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο 24χρονος συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής και δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του Περικλέους, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως η υπόθεση μελετήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία και αυτές είναι οι οδηγίες που δόθηκαν. «Αυτό σημαίνει ότι η μαρτυρία που υπάρχει είναι ικανοποιητική για παραπομπή ενώπιον Κακουργιοδικείου», συμπλήρωσε.

Ο 71χρονος θείος του 24χρονου, ανέφερε σε γραπτή μαρτυρία του, ότι ο ανιψιός του, τού ζήτησε να κάψουν το όχημα του Περικλέους – το οποίο εντοπίστηκε καμένο στις 21 Απριλίου στην περιοχή του πεδίου βολής Παλιομετόχου – και ότι του εκμυστηρεύθηκε πως πυροβόλησε και σκότωσε τον 31χρονο και ακολούθως τον έθαψε.

Σε σχέση με τις έρευνες για εντοπισμό του Περικλέους, ο Χρίστος Ανδρέου δήλωσε πως αυτές θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, χωρίς να αποκλείει την αποκάλυψη στοιχείων για το πού βρίσκεται το πτώμα, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, εφόσον παραπεμφθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται ότι, ενώ οι διαδικασίες προσωποκράτησης των υπόπτων διεξάγονταν στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, αποφασίστηκε όπως η υπόθεση καταχωρηθεί στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας και οδηγηθεί προς εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, προς διευκόλυνση της όλης διαδικασίας.