Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να καταχωρηθεί, αύριο Πέμπτη, υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εναντίον της 31χρονης, η οποία φέρεται να μετέφερε εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους μήνες στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αύριο λήγει το διάταγμα προσωποκράτησης της ύποπτης και ο φάκελος της υπόθεσης, που αφορά αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο για παραπομπή της ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 31χρονη βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο των Διωκτικών Αρχών, καθώς τους τελευταίους 6-7 μήνες, μετέφερε συνολικά πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κάθε φορά δήλωνε στο Τμήμα Τελωνείων.

Οι έρευνες σε σχέση με τη διαδρομή και τους τελικούς παραλήπτες των χρημάτων συνεχίζονται από το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης.

Υπενθυμίζεται ότι η 31χρονη είχε καταγγείλει, την περασμένη Παρασκευή, ότι έπεσε θύμα ληστείας στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, από δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με την ίδια, οι δράστες της απέσπασαν τσάντα που περιείχε 420 χιλιάδες ευρώ.

Ανακρινόμενη, ισχυρίστηκε ότι έφτασε στην Κύπρο για να αγοράσει διαμέρισμα, ενώ φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις και να μην συνεργάζεται με τους αστυνομικούς ανακριτές.

Από τις εξετάσεις κλειστών κυκλωμάτων και μαρτυρίων, η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, η ληστεία και κλοπή των χρημάτων να ήταν σκηνοθετημένη.

Την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ τους ισχυρισμούς της ότι έπεσε θύμα ληστείας, διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ