Κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω, δήλωσε ο Καθηγητής και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Πέτρος Καραγιάννης, μετά τον νέο αριθμό ρεκόρ των 314 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες και το cluster των 92 θετικών στον ιό ατόμων, σε σφαγείο στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στα χθεσινά κρουσμάτα, ο κ. Καραγιάννης είπε πως τα εγχώρια, εκτός από τα 92 στο σφαγείο, ήταν 177 άρα είμαστε κάτω από 200» πρόσθεσε.

«Από την άλλη όταν έχεις μια συρροή 92 ατόμων από τους οποίους μπορεί να προκύψουν και άλλα θετικά στον ιό άτομα, αυτή μπορεί να είναι η μαζικότερη συρροή που είχαμε μέχρι στιγμής», τόνισε.

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε την ανάγκη όπως η κάθε επιχείρηση έχει τον δικό της επιτηρητή, που να ασχολείται και με το θέμα τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ερωτηθείς αν το επόμενο βήμα θα είναι πιο αυστηρά μέτρα ή lockdown, αν δεν υπάρξει μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Καραγιάννης είπε πως θεωρεί ότι θα υπάρξει σταδιακή αυστηροποίηση των μέτρων, παρά ένα lockdown, εκτός και εάν ξεφύγουν τα πράγματα δραστικά.