Συνολικά πέντε εστίες πυρκαγιάς εντοπίστηκαν χθες στην περιοχή των χωριών Γιόλου- Μηλιού και Σίμου – Δρύμου της επαρχίας Πάφου από μέλη της Πυροσβετικής Υπηρεσίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι η φωτιές τέθηκαν κακόβουλα όπως δήλωσε σήμερα του ο εκπρόσωπος τύπου της Δύναμης, Αντρέας Κεττής.
Ο κ. Κεττής πρόσθεσε ότι η πυροσβεστική ενημέρωσε ήδη την αστυνομία η οποία διαγάγει ανακριτικό έργο σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι εμπρηστές.
Από την χθεσινή πυρκαγιά κάηκαν 8 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης.
Σήμερα το πρωί ελικόπτερα προχώρησαν σε ρίψεις νερού για τελικές κατασβέσεις, ενώ στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή, δασοπυροσβέστες και πυροσβέστες, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων μετρούν τις πληγές από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε γεωργικές καλλιέργειες, υποστατικά και συστήματα άρδευσης.
Ευτυχώς οι πυροσβέστες δεν επέστρεψαν στη φωτιά να εισέλθει στις κοινότητες που απείλησε, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία για προληπτικούς λόγους, η εκκένωση του χωριού Δρύμου.
Οι κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων αναφέρθηκαν στις μεγάλες υλικές ζημιές αλλά και στην ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που προκάλεσε πυρκαγιά.