Στόχος μας είναι η δημιουργία προοπτικής για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενόψει και της καθόδου τη Δευτέρα, στη Λευκωσία, του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των ΗΕ Μιροσλάβ Γιέτζια.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος θα γίνει δεκτός το πρωί της Δευτέρας από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και όπως σημειώνει ο ΚΕ θα διαβιβαστεί για άλλη μια φορά η ετοιμότητά μας για έναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα.

«Εμείς επιθυμούμε άρση του αδιεξόδου και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί η προοπτική για επανάληψη του διαλόγου», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε ακόμη ότι η ε/κ πλευρά θεωρεί ότι ο διορισμός απεσταλμένου για το Κυπριακό θα έχει ψηλή προστιθέμενη αξία στην όλη προσπάθεια και παραπέμπει και στην αναφορά για το θέμα στις τελευταίες εκθέσεις του ΓΓ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι αναμφίβολα θα υπάρξει συζήτηση και για τα τελευταία περιστατικά στην Πύλα, σημειώνει όμως ότι δεν επιθυμεί η ε/κ πλευρά να υπάρξει αποπροσανατολισμός από τον στόχο που είναι η δημιουργία προοπτικής για επανεκκίνηση του διαλόγου.