Νέο κύμα ψύχους επηρεάζει από χθες βράδυ την Κύπρο. Το καιρικό φαινόμενο Ελπίς, συνοδευόμενο από ψυχρή αέρια μάζα, έφθασε στην περιοχή μας.
Σε ισχύ τέθηκε η ώρα 5 σήμερα το πρωί η Κίτρινη Προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρούς ανέμους.
Η Προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ μέχρι τις πέντε το απόγευμα και σύμφωνα με αυτή, σφοδροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα τις προσήνεμες περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού, ενώ της ίδιας διεύθυνσης θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά διαστήματα τα προσήνεμα παράλια.

Κλειστοί κι επικίνδυνοι δρόμοι

Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι από το πρωί, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος και συγκεκριμένα οι δρόμοι Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού που σημειώθηκαν στην περιοχή και καθιστούν τους δρόμους επικίνδυνα ολισθηρούς.
Την ίδια ώρα, ομίχλη που επικρατεί στις ορεινές περιοχές και επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα στο οδικό δίκτυο.
Στην περιοχή Μόρφου, οι δρόμοι Πεδουλά-Προδρόμου, Πεδουλά-Pinewood-Κακοπετριάς, Κακοπετριάς-Καρβουνά και Κακοπετριάς-Σπήλια-Καββάβια, είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Κατολισθήσεις όγκων χώματος και βράχων έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία στους δρόμους Καρβουνά-Κυπερούντας, Κυπερούντας-Δύμες, Δύμες-Ποταμίτισσας, Κυπερούντας-Χανδριών, Χανδριών-Αγρού, Αγρού-Αγίου Θεοδώρου, όπου επίσης έχει σχηματιστεί παγετός στο οδόστρωμα, ενώ κατολισθήσεις πετρών και βράχων έχουν σημειωθεί στους δρόμους Αγρού-Παλαιχωρίου και Παλαιχωρίου-Συκόπετρας-Προφήτη Ηλία.
Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών.