Η Ουάσιγκτον συμφωνεί με την εκτίμηση της Πολωνίας, ότι ο πύραυλος που έπεσε σε πολωνικό έδαφος, ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Αντριέν Γουάτσον.
Όποια και αν είναι τα τελικά συμπεράσματα, είναι σαφές ότι αυτός που τελικά ευθύνεται για αυτό το τραγικό περιστατικό είναι η Ρωσία, ανέφερε η αμερικανίδα αξιωματούχος.
Σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία διατηρεί το δικαίωμα αυτοάμυνας.

Αμφισβητεί ο Ζελένσκι τις εκτιμήσεις των Αμερικανών

Το Κίεβο δεν αποδέχεται τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών, ότι ο πύραυλος που κατέπεσε σε πολωνικό έδαφος και προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων, είχε εκτοξευθεί από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία, ότι ο πύραυλος δεν ήταν των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης και να λάβει μέρος στις έρευνες.

Η αντίδραση της Μόσχας

Η Πολωνία δεν πρέπει να εμπλέκεται στις βρώμικες προβοκάτσιες που οργανώνει το καθεστώς του Κιέβου, ούτε να προχωρά σε αντίστοιχες δικές της προβοκάτσιες, ανέφερε η Ρωσία.
Έκανε επίσης λόγο για αντιρωσική υστερία της Βαρσοβίας, αμέσως μετά το περιστατικό της πυραυλικής επίθεσης σε πολωνικό έδαφος.
Το Κρεμλίνο προέβη στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, αμέσως μετά από διάβημα διαμαρτυρίας που υποβλήθηκε στον Πολωνό επιτετραμμένο στη Μόσχα, ο οποίος κλήθηκε επί τούτου στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.