Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Υφυπουργείου Κοινωνικής πρόνοιας για μείωση της γραφειοκρατίας δήλωσε η Υφυπουργός Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου στην σημερινή συνέντευξη τύπου που άρχισε στις 12 το μεσημέρι για παρουσίαση της ηλεκτρονικής αίτησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όπως αναφέρθηκε στόχος είναι η ταχύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών αφού γίνονται περί τις 450 αιτήσεις τον μήνα για το ΕΕΕ. Με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης εξοικονομείται χρόνος και από το ανθρώπινο προσωπικό που βρισκόταν στα γραφεία για παραλαβή των αιτήσεων. Ενώ όπως αναφέρθηκε θα μειωθούν και τα έγγραφα που θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας επισήμανε ότι μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται μέσα από την τεχνολογία, έγινε κατορθωτό να αλλάξει μια χρονοβόρα, γραφειοκρατική διαδικασία που ταλαιπωρούσε, τόσο τους πολίτες όσο και τους δημόσιους λειτουργούς.

Τόνισε ακόμα ο κ. Χατζηζαχαρίας ότι η διασύνδεση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για το 3Ε με το Αρχείο Πληθυσμού και το Σύστημα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επιτρέπει την αυτόματη ανάκτηση των στοιχειών του αιτητή, ελέγχοντας αυτόματα την εγκυρότητα της αίτησης και ελαχιστοποιεί τη λανθασμένη καταχώρηση των στοιχείων του.

Και κατάληξε λέγοντας ότι με την ψηφιακή μετατροπή των υπηρεσιών το κράτος παρέχει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όλους τους πολίτες του και στις ευάλωτες ομάδες κάνοντας τη ζωή τους απλούστερη.