Η σύσταση Διαχειριστικής Επιτροπής, με απώτερο σκοπό να εκπονηθεί από το ΣΑΛΑ ολιστική μελέτη για να καθοριστούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να λυθεί το πρόβλημα του επηρεασμού της Αλυκής Ακρωτηρίου από τα όμβρια ύδατα των αναπτύξεων στην περιοχή, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Λεμεσού, υπό τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο Κανάλι 6 ότι τα προβλήματα που υπάρχουν, αφορούν στη διατήρηση της ισορροπίας στην Αλυκή Ακρωτηρίου σε σχέση με τη στάθμη του νερού, την περίοδο αποξήρανσης το καλοκαίρι (κάτι που δεν συνέβη τα τελευταία χρόνια, όμως μπορεί να οφείλεται και στην πολυομβρία) και την ποιότητα του νερού που εισρέει σε αυτήν. 

Περεταίρω, στη λίμνη Μακριά υπάρχει πρόβλημα με την υπερτροφία των καλαμιών με αποτέλεσμα να φράσσεται η πρόσβαση των πουλιών που διαχειμάζουν εκεί, αλλά τίθεται και θέμα διαχείρισης του προβλήματος των κουνουπιών, λόγω της δημιουργίας βαλτότοπων, τη στιγμή που η περιοχή αστικοποιείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, από πλευράς ΣΑΛΑ τέθηκε προϋπόθεση να υπάρξει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανάθεση της μελέτης ώστε να διασφαλιστεί και η απαραίτητη πολιτική στήριξη στην προσπάθεια. 

Ο Υπουργός Μεταφορών τόνισε πως στην πρώτη συνεδρία της διαχειριστικής επιτροπής θα τεθούν χρονοδιαγράμματα για την εκπόνηση της μελέτης και τη λήψη μέτρων. 

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, τόνισε πως έγινε ένα βήμα προς τα εμπρός για αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού περιβαλλοντικού προβλήματος. 

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του ΣΑΛΑ, Νίκος Νικολαϊδης, τόνισε πως ο οργανισμός ανέλαβε το βάρος να εκπονήσει τη μελέτη ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η λήψη μέτρων για αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα για την ευρύτερη Λεμεσό.