Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διορθωτική δήλωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή, αναφορικά με τη διακίνηση των δημοσιογράφων.

Η δήλωση ουσιαστικά επανέφερε τη ρύθμιση που συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΣΚ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, με τη διαφορά ότι, αντί βεβαίωσης εργοδότη, θα συμπληρώνεται το Έντυπο Α, όπως συμβαίνει με όλους τους εργαζόμενους, για σκοπούς ισοπολιτείας.

Στο εδάφιο του εντύπου για τον σκοπό της μετακίνησης, θα αναγράφεται απλώς ότι ο δημοσιογράφος: «βρίσκεται σε συγκεκριμένη δημοσιογραφική αποστολή».

Όπως διευκρινίσαμε με τον αρμόδιο Υπουργό, το εδάφιο για τις ώρες και τις ημερομηνίες διακίνησης δεν θα συμπληρώνεται για τους δημοσιογράφους και θα διαγράφεται.

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ, διαβεβαιώνουμε τον κ. Υπουργό ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κατάχρηση της πιο πάνω διευκόλυνσης. Και όπου υπάρξει, θα είναι καταδικαστέα εκ μέρους μας.
Οι δημοσιογράφοι είναι ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες. Εξάλλου, όλες αυτές τις κρίσιμες ημέρες και ώρες, δεν έχουν χρόνο ούτε να ανασάνουν. Και θέλουν και οι ίδιοι να μένουν στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους, όπως όλος ο κόσμος».

»Η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Νίκου Νουρή, που έγινε αργά ψες, αναιρεί την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για τις διακινήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ, με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2020 και ώρα ανάρτησης 14.19. Αναμένουμε ότι η επίμαχη ανάρτηση θα αφαιρεθεί, όπως μας υποσχέθηκε ο κ. Υπουργός».