Μια μεγάλη περιπέτεια είχε πριν λίγες ημέρες ένα μικρό παπαγαλάκι που είχε εγκλωβιστεί μέσα σε σχάρα όμβριων υδάτων στη Λεμεσό.

Μετά την παρέμβαση του σταθμού μας που επικοινώνησε με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, έγινε κατορθωτός ο απεγκλωβισμός του και η διάσωση του στέφθηκε με επιτυχία!

Μάλιστα για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Κόμμα για το Ζώα Κύπρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ (Cockatiel)

Υπάρχει ελπίδα όταν ακόμα το ανθρώπινο είδος ενδιαφέρεται και συμπονά όλα τα άλλα είδη.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Παγκύπριο Ραδιοφωνικό Σταθμό Κανάλι6 στην Λεμεσό, που ζητούσε την συνδρομή μας για τον απεγκλωβισμό μικρού παπαγάλου που είχε εγκλωβιστεί μέσα σε σχάρα όμβριων υδάτων.

Αμέσως κινητοποιήσαμε την πυροσβεστική υπηρεσία (Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσός), η οποία έφθασε άμεσα στο σημείο και μαζί με εθελοντές (Φιλοζωική ΚΙΒΩΤΟΣ) καταφέραμε όλοι μαζί με μεγάλες προσπάθειες και διεσώσαμε το μικρό παπαγαλάκι.

Συγχαρητήρια και πάλι στην πυροσβεστική υπηρεσία η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα (και γιατί υπήρχε κίνδυνος για την ζωή του παπαγάλου) όπως επίσης και στο Κανάλι 6 το οποίο και αυτό με την σειρά του ανταποκρίθηκε άμεσα όταν πολίτης ζήτησε βοήθεια για την διάσωση του παπαγάλου. Μπράβο σε όλους. Το παπαγαλάκι θα παραμείνει σε ασφαλή χώρο μέχρι να βρεθεί ο κηδεμόνας του. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

Για την ιστορία του μικρού παπαγάλου, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε ασφαλή χώρο, ακούστε το ηχητικό απόσπασμα.

 

 

Επιμέλεια: Άντια Λοΐζου