Σημαντική μείωση στις καθυστερήσεις τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της Λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως θα επιφέρει η εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον ομώνυμο κόμβο στον παρακαμπτήριο, όπως κατέδειξε η μελέτη που διενήργησε ειδικός συγκοινωνιολόγος, οπότε αυτά θα τοποθετηθούν πριν τον Σεπτέμβριο και την επόμενη σχολική περίοδο.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη που είχε το πρωί ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης με τον υπουργό Μεταφορών. Όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο κ. Νικολαΐδης, ο υπουργός δεσμεύθηκε να βοηθήσει το υπουργείο τον δήμο Λεμεσού να υλοποιήσει το συντομότερο και κάποιες μικροεπεμβάσεις στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της περιοχής που θα απαμβλύνουν το πρόβλημα.

Παράλληλα προχωρούν και οι διαδικασίες για τις μακροπρόθεσμες λύσεις, που είναι η κατασκευή μέρους του παρακαμπτηρίου της Αγίας Φύλας και του βορείου παρακαμπτηρίου, καθώς και η υπέργεια σύνδεση της οδού Έλλης Λαμπέτη με την Κωστή Παλαμά με παράλληλη δημιουργία και χώρων park and ride για αξιοποίηση και των μέσων μαζικής μεταφοράς.