“Σε μια δεύτερη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, θα διεκδικήσω μια από τις θέσεις αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα”, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λουκάς Φουρλάς.

Ο ευρωβουλευτής που διεκδικεί επανεκλογή, ανέφερε ότι αισθάνεται πως κατά την διάρκεια της θητείας του έχει παράξει έργο σε διάφορες επιτροπές, και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει να προωθηθεί περισσότερο το Ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων, που θα βοηθήσει αρκετούς να εξοικειωθούν με ηλεκτρονικά συστήματα και να εκπαιδευθούν σε θέματα όπως η κυβερνοασφάλεια.

Ο κ. Φουρλάς επισήμανε ότι χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική της ΕΕ, χωρίς να υπάρχει η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, επισήμανε ότι σε μια δεύτερη θητεία μπορεί κανείς να είναι πολύ πιο επιδραστικός. Έθεσε ως προτεραιότητα το Κυπριακό, καθώς είμαστε στο και πέντε της διχοτόμησης όπως είπε, πρόσθεσε ότι θα τον απασχολήσουν έντονα τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, τα θέματα των νέων και η αγροτική πολιτική λόγω της αθέτησης των υποσχέσεων της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προς τους αγρότες.

Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καθορίζουν τις πολιτικές της ΕΕ, και διερωτήθηκε γιατί χρειάζεται κοινός ευρωπαϊκός στρατός αφού 23 χώρες συμμετέχουν ήδη στο ΝΑΤΟ. Η ΕΕ όπως είπε έχει επιφέρει και πολλά θετικά όπως η άντληση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ο εκσυγχρονισμός σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών.