Τον διορισμό δύο εκτελεστικών συμβούλων και ενός μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη. Επιπλέον, το Υπουργικό διόρισε και ένα μέλος στο ΔΣ της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της προεδρίας, αναφέρεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της Ευγενίας Χριστοδούλου και του Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Επίσης, αποφάσισε να διορίσει τον Κυριάκο Σταύρου, πρώην Αναπληρωτή Ανώτερο Διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, ως μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Άγγελου Γρηγοριάδη.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό του Γιώργου Λοΐζου, ορκωτού λογιστή, ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Γεώργιου Διογένους.

Πηγή: ΚΥΠΕ