Ακόμη 5 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, με πέραν των 15 χιλιάδων επιβατών, θα υποδεχθεί η Λεμεσός την περίοδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα κρουαζιερόπλοια αυτά θα τύχουν υποδοχής στο Λιμάνι Λεμεσού με χορούς και τραγούδια, από καλλιτέχνες ντυμένους με την κυπριακή παραδοσιακή στολή σε ειδικές τελετές.

Τις τελετές διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού και την DP World Limassol, στην αίθουσα επιβατών.

Συγκεκριμένα, στις 9 Σεπτεμβρίου το πρωί θα αφιχθεί στο Λιμάνι Λεμεσού το MSC Lyrica με 2,500 επιβάτες, ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου θα καταφθάσει επίσης πρωί, το Celebrity Apex με 3,655 επιβάτες. Στις 27 Νοεμβρίου, νωρίς το απόγευμα θα φτάσει το AidaBlue με 2,500 επιβάτες.

Τέλος στις 5 Δεκεμβρίου, το πρωί θα αφιχθεί το Costa Venezia με 4,200 επιβάτες και στις 13 του ίδιου μήνα, θα πιάσει λιμανι στη Λεμεσό το Norwegian Epic με 2,800 επιβάτες.

Η πρώτη τελετή υποδοχής στο λιμάνι Λεμεσού πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου για το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas της Royal Caribbean με 2.200 ταξιδιώτες.

Οι ταξιδιώτες του Rhapsody of the Seas, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κουμανταρία και κυπριακά εδέσματα, καθώς και να φωτογραφηθούν σε χώρο που στήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, που καλωσόρισε τους ταξιδιώτες επισήμανε τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζει η Λεμεσός, αλλά και η Κύπρος ευρύτερα, από την ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας.