Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται  διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού τρεις ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ τέταρτος λαμβάνει υποστήριξη οξυγόνου. 

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται, επίσης, μη επιβεβαιωμένος ασθενής του ιού.

Μέχρι το μεσημέρι, στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονταν 14 ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα.

Εξάλλου, από τις επτά χθες βράδυ μέχρι τις επτά σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν επτά άτομα στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, εκ των οποίων τα πέντε έγιναν εισαγωγή, ενώ το Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας επισκέφτηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων τα τρία κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν εισαγωγή.

Την ίδια ώρα, οι δειγματοληψίες στο προσωπικό του ΟΚΥπΥ στη Λεμεσό συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνολικά, 19 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 19 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σήμερα αναμένεται να δοθούν δύο εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν για κορωνοϊό, ήταν αρνητικά.

 Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται συνολικά 61 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Εξιτήριο πήραν σήμερα τρεις ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στο Θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, ενώ γυναίκα ηλικίας 82 ετών εισήχθη σήμερα στο Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου και ακολούθως κρατήθηκε για νοσηλεία στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Μέχρι στιγμής, στον Θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών, συγκεντρωτικά νοσηλεύονται 7 ασθενείς από 40 μέχρι 83 ετών, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης τους από το Ινστιτούτο Γενετικής.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας του Νοσοκομείου Πάφου, μετά την ανακοίνωση από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ότι πέντε εργαζόμενοι στην κουζίνα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.