Καντάδα «Συγκέντρωση γίνεται πάλι»
Μια καντάδα σε στίχους του αείμνηστου Γιώργου Γιωργαλλέτου και μουσική άγνωστου συνθέτη. Στην ταινία καταγράφεται η καντάδα ως απόθεμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Σμίγει φωνές παλιών και νέων κανταδόρων με τη γλυκιά μελωδία της μαντολινάτας και καταγράφει τη σύνδεσή της με το Καρναβάλι της Λεμεσού. Ξεκινά από την καρδιά του Καρναβαλιού που είναι το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου και ξεχύνεται στις γειτονιές της πόλης, δημιουργώντας με την πάροδο των χρόνων μια λαϊκή γιορτή .

Μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή», με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ.

Συντελεστές:
Κανταδόροι: Άντρες χορωδοί από διάφορες ομάδες κανταδόρων & χορωδιών της Λεμεσού.
Μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου.
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ζαοσκούφης.
Εναρμόνιση / ενορχήστρωση: Μιχάλης Γρηγορίου.
Διεύθυνση: Μιχάλης Γρηγορίου.
Μαέστρος μαντολινάτας: Μάριος Πογιατζής.

Δηλώσεις του μαέστρου Μιχάλη Γρηγορίου
«Ένας μικρός στόχος έγινε πραγματικότητα. Σας παρουσιάζουμε ένα κομμάτι που φτιάξαμε με πολλή αγάπη, άντρες χορωδοί που είχαμε όλοι ένα κοινό στοιχείο, την αγάπη μας για την καντάδα, με τη συνοδεία της μαντολινάτας Παραλιμνίου συμπράξαμε και σας παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε μέσα από αυτό το βίντεο να πήραμε έστω για λίγο τον παλμό του σήμερα και να δώσαμε μια φρεσκάδα στο κομμάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για τους νεότερους, να δώσουν μια ευκαιρία στην καντάδα, ώστε να κατανοήσουν τη μεγαλοπρέπεια και τη γοητεία της! Αυτό το εγχείρημα δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα εάν οι άνθρωποι της “Πολιτιστικής κίνησης ‘Επιλογή’ δεν είχαν αυτό το όραμα και την “έγνοια” της διάσωσης και προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! Εκ μέρους της “Επιλογής” ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους μαέστρους των συνόλων που στήριξαν αυτή τη προσπάθεια! Τα καλύτερα έρχονται! Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμο Λεμεσού για τη στήριξη και την παραχώρηση του δημοτικού μεγάρου για την ηχογράφηση και τα γυρίσματα».