Η Columbia Shipmanagement, μία από τις σημαντικότερες πλοιοδιαχειρίστριες εταιρείες με έδρα την Κύπρο, αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στην Τουρκία, σύμφωνα με ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Ντουνιά», η οποία έχει τίτλο «Ελληνοκυπριακή εταιρεία θα διαχειρίζεται τουρκικά πλοία». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Columbia Shipmanagement (CSM) με έδρα τη Λεμεσό αναλαμβάνει τον στόλο της Transoba Denizcilik η οποία έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, για να τον διαχειρίζεται. 

Με τη συμφωνία αυτή, η κυπριακής έδρας εταιρεία ενισχύει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία. Η εταιρεία είχε ανοίξει γραφείο στην Τουρκία πέρυσι. 

Η τουρκική εταιρεία μεταφοράς χύδην φορτίων ιδρύθηκε από την οικογένεια Transoba το 1994. Διαθέτει στο στόλο της τρία πλοία supramax, τα Ocean Destiny, Ocean Diamond και Ocean Freedom, τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2010, το 2011 και το 2013. Η CSM η οποία θα αρχίσει να διαχειρίζεται τον στόλο της τουρκικής εταιρείας, διαθέτει εταιρείες και γραφεία σε χώρες όπως η Γερμανία, η Σιγκαπούρη, η Κίνα, η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία, η Ιταλία, το Μονακό, και η Νορβηγία, εκτός από τα κεντρικά της στη Λεμεσό.

Πηγή: ΚΥΠΕ