Σφοδρές μάχες μαίνονται σήμερα ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την επομένη της ανακοίνωσης από το Ισραήλ περί «εντατικοποίησης» των επιχειρήσεών του στη Ράφα, στο νότιο άκρο του θύλακα, παρά τους φόβους που εκφράζονται διεθνώς για τον άμαχο πληθυσμό.

Φορτία με βοήθεια μέσω της προσωρινής προβλήτας

Ύστερα από μέρες αποκλεισμού της άφιξης ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα πρώτο φορτίο με βοήθεια άρχισε σήμερα να εκφορτώνεται μέσω της προσωρινής προβλήτας που κατασκεύασε στην ακτή της Λωρίδας της Γάζας.

Επίθεση εβραίων εποίκων κατά φορτηγού με ανθρωπιστική βοήθεια

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεκάδες Ισραηλινοί πολίτες» πυρπόλησαν φορτηγό χθες βράδυ στην κατεχόμενη Δυτική Όθχη και τραυμάτισαν τον οδηγό του όπως και Ισραηλινούς στρατιώτες, με ισραηλινά μέσα να αποδίδουν την επίθεση σε εβραίους εποίκους οι οποίοι πίστεψαν ότι το φορτηγό μετέφερε βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον στρατό, Ισραηλινοί στρατιώτες επενέβησαν «για να χωρίσουν τους Ισραηλινούς πολίτες και τον οδηγό», επίσης Ισραηλινό, και να του προσφέρουν ιατρική βοήθεια.