Με αφορμή την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ Κοράκου ο ποδοσφαιριστής της ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου Κρις Μαγιούμπα, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΑΠΕΑ Τζέι Λέισνερ.

Ο πρόεδρος της ομάδας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο όλο συμβάν, τονίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας το πόσο σημαντικό είναι να εξαλειφθεί ο ρατσισμός από τα γήπεδα και από την κοινωνία μας γενικότερα.

Θυμίζουμε πως το καταδικαστέο αυτό γεγονός έγινε το περασμένο Σάββατο σε αγώνα του πρωταθλήματος της ΣΤΟΚ. Συγκεκριμένα, όταν το σκορ ήταν στο 3-0 υπέρ της ΑΕΚ Κοράκου, ο Κρις Μαγιούμπα έγινε για πολλοστή φορά δέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς. Φανερά εκνευρισμένος έβγαλε την φανέλα του και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Για συμπαράσταση προς τον συμπαίκτη τους οι ποδοσφαιριστές της ΑΠΕΑ πήγαν μαζί του στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Ακρωτηρίου έμειναν στα αποδυτήρια για μόλις δύο λεπτά, αφού μετά από παράκληση του προέδρου τους, επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, ο διαιτητής αποφάσισε να μην συνεχίσει τον αγώνα, ενώ έδωσε από μια κόκκινη στους δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Κοράκου που επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά κατά του 18χρονου Μαγιούμπα. Και ο ίδιος πήρε κίτρινη κάρτα για τον λόγο ότι έβγαλε τη φανέλα του.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΑΠΕΑ, η ομάδα του έφτιαξε βίντεο για το περιστατικό, μέσω του οποίου στέλνει μήνυμα κατά του ρατσισμού. Το βίντεο μέχρι στιγμής το έχουν δει 12 χιλιάδες άτομα, μεταξύ αυτών και ο μέσος της Λίβερπουλ, Τζίνι Βαϊνάλντουμ, ο οποίος, σε μια κίνηση να στείλει επίσης μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό, το κοινοποίησε στο προφίλ του στο Instagram. 

«Πλέον περιμένουμε την ΚΟΠ να λάβει μέτρα σχετικά με τις ρατσιστικές συμπεριφορές που παρατηρούμε στα γήπεδα της Κύπρου», τόνισε ο κ. Λέισνερ και κατέληξε λέγοντας πως γνωρίζει ότι το όλο συμβάν «δεν έχει να κάνει με την ΑΕΚ Κοράκου, αλλά πρόκειται για ένα γενικότερο πρόβλημα που δυστυχώς παρατηρείται στην κοινωνία μας».

Κωνσταντίνος Νικολάου