Φωτογραφία αρχείου

Ήταν πολλά τα ναρκωτικά, όπως πολλοί ήταν κι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που άρχισε να καταγράφεται από χθες το απόγευμα στην Πάφο.

Συνολικά, η Αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις υπόπτων για παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. Βρέθηκαν στην κατοχή τους και σε υποστατικό 6,5 κιλά κάνναβης, που κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών, αστυνομικοί της ΥΚΑΝ στην Πάφο, επιχείρησαν να ανακόψουν ύποπτο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3 πρόσωπα. Στο σήμα των αστυνομικών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και χρειάστηκε η ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών, τόσο στον αέρα, όσο και κατά του οχήματος, από τα μέλη της Αστυνομίας.

Το όχημα των υπόπτων, στην ανεξέλεγκτη πορεία του συγκρούστηκε διαδοχικά με τρία αστυνομικά οχήματα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό κι ενός μέλους της Αστυνομίας.

Μετά την ανακοπή του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν 30χρονος, κάτοικος Λάρνακας, ενώ σε αυτό επέβαιναν άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 31 και 26 ετών, επίσης κάτοικοι Λάρνακας. Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού περίπου.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 37χρονου, κάτοικου Πάφου. Πρόκειται για 37χρονο Αλβανό ο οποίος παρουσίασε πλαστή Ιταλική ταυτότητα.

Σε αποθήκη που διαχειρίζεται ο αλλοδαπός στην Πάφο εντοπίσθηκαν άλλα 5,5 κιλά ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 6,165 ευρώ και διάφορα σχετικά αντικείμενα, που φανερώνουν τη διάθεση ναρκωτικών. Όλα τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν, παραλήφθηκαν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) και η Τροχαία Πάφου διερευνούν την υπόθεση.

Οι ύποπτοι έχουν προσαχθεί στο δικαστήριο Πάφου για την έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.