Άκυρος ήταν ο συναγερμός όπως φαίνεται για τα 30 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα από πτήσεις που έφτασαν στην Κύπρο από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε 17 πολίτες που έφρασαν στο αεροδρόμιο Πάφου από Μύκονο, 10 από την Ολλανδία, 2 από την Αγγλία και σε ένα από την Κροατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από μόνο τρεις πτήσεις που έφτασαν στο Αεροδρόμιο Πάφου την ίδια ημέρα, λόγω του έντονου προβληματισμού που προκλήθηκε και κατόπιν εισήγησης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διενεργήθηκε σε όλα τα άτομα επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση.

Ολοκληρώθηκε η επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση για τα δείγματα 27 ατόμων, εκ των οποίων μόνο το ένα εντοπίστηκε θετικό στον ιό. Αναμένεται εντός της ημέρας το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης για τα άλλα τρία άτομα.

Μετά από διερεύνηση που έγινε από την Έφορο Κλινικών Εργαστηρίων εκ πρώτης όψεως διαφαίνεται ότι υπήρξε επιμόλυνση κατά την επεξεργασία των συγκεκριμένων δειγμάτων στο συμβεβλημένο Κλινικό Εργαστήρι, και το θέμα διερευνάται περαιτέρω για λήψη τελικών αποφάσεων.

Τα άτομα που εντοπίστηκαν αρνητικά στον ιό στην επαναληπτική διαγνωστική εξέταση, υποβάλλονται εκ νέου σήμερα σε εργαστηριακή εξέταση.

Όσα άτομα έχουν και τη 2η φορά αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς και οι στενές επαφές τους, θα αποδεσμευτούν από το πρωτόκολλο της υποχρεωτικής καραντίνας με οδηγίες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Για το θετικό στον ιό άτομο και τις στενές του επαφές του εξακολουθεί να τηρείται η διαδικασία όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Το Υπουργείο Υγείας και ο αρμόδιος Υπουργός σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εκφράζουν τις ειλικρινείς του απολογίες τους στα επηρεαζόμενα άτομα για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία.