Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Χάλκη όταν μια τουρκική ακταιωρός με προβολείς και ακτίνες λέιζερ επιχείρησε να «τυφλώσει» ελληνικό ελικόπτερο Super Puma.

Συγκεκριμένα, από το βράδυ της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών, στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης, για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος 20 μέτρων που βρέθηκε «σε δυσχερή θέση», ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 92 άνθρωποι. Πρόκειται για επιχείρηση -μια από τις μεγαλύτερες σε κλίμακα – σε διεθνή ύδατα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης, μία τουρκική ακταιωρός με προβολείς, ακτίνες λέιζερ αλλά και δημιουργώντας θόρυβο προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί, ο οποίος είναι μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε και προσπάθεια από τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται και ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα.