Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρέθηκαν στον επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουντέρες, στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο κύριος Δένδιας αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως του Ο.Η.Ε., Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, στην Κύπρο, σημειώνοντας πως ο κύριος Γκουντέρες αναμένει τη δική της αναφορά, προτού συνεννοηθεί για τα περαιτέρω θέματα.
Τόνισε πως η Ελλάδα ενθαρρύνει τον Γενικό Γραμματέα ώστε να υπάρξουν περαιτέρω προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

H Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο εξήρε τον ρόλο των διαπραγματευτών

H Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο εξήρε τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Μενέλαο Μενελάου και τον ειδικό αντιπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν.
Σε ανάρτηση στο Twitter, τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο αναφέρουν ότι η κ. ΝτιΚάρλο συνάντησε τους δύο διαπραγματευτές και τους έδωσε τα εύσημα για την σκληρή δουλειά καθώς και στήριξη και καθοδήγηση που προσφέρουν στις τεχνικές επιτροπές για βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων στην Κύπρο.