Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τον κόσμο για «Walk-In» κέντρα εμβολιασμού, γίνεται προγραμματισμός ώστε οι εμβολιασμοί να διενεργούνται σε μεγαλύτερα κέντρα, όπου θα διατίθενται περισσότερα εμβόλια ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης.

«Οι δύο πρώτες ημέρες είναι σε δοκιμαστική βάση. Βλέποντας το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που υπάρχει από τον κόσμο, τώρα κάνουμε προγραμματισμό ώστε οι εμβολιασμοί να διεξάγονται σε μεγαλύτερα κέντρα και να διατίθενται 200-300 εμβόλια, αναλόγως της ζήτησης», είπε.

Ο κ. Ταμπούρης ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στα «Walk-In» συνεχίζονται κανονικά για δεύτερη ημέρα.

«Μέχρι τις 10:40 έγιναν 338 εμβολιασμοί παγκύπρια. Στη Λευκωσία έγιναν 73 εμβολιασμοί. 84 στη Λάρνακα, 72 στη Λεμεσό, 53 στην Αμμόχωστο και 56 στην Πάφο», σημείωσε.

«Walk-In» κέντρα εμβολιασμού λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας Λατσιών και Λινόπετρας, στα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Αμμοχώστου και στο λιμάνι Λάρνακας.

Προς το παρόν, στα συγκεκριμένα Κέντρα εμβολιάζονται μόνο δικαιούχοι του ΓεΣΥ με εμβόλια Pfizer. Τα Κέντρα εμβολιασμού λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή, 8.00 – 13.00.