Το αναμνηστικό γραμματόσημο, που εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία με αφορμή τα 60χρονα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Επιμελητήριου, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου.

Μιλώντας στη διάσκεψη τύπου, ο Υπουργός Μεταφορών εξήρε τις δράσεις του ΕΒΕ Λεμεσού και επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε το Επιμελητήριο στα 60 χρόνια ύπαρξής του για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας της Επαρχίας Λεμεσού, καθώς και της κυπριακής οικονομίας ευρύτερα.

«Σε κάθε μεγάλη κρίση που έπληξε σοβαρά την οικονομία της χώρας, το ΕΒΕ Λεμεσού πρωτοστάτησε με στοχευμένες εισηγήσεις και παρεμβάσεις για την ανάκαμψη και τη στήριξη των μελών του. Το Λιμάνι, οι υψηλού επιπέδου υποδομές, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το παραλιακό μέτωπο, η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η οικοδομική ανάπτυξη, είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα που έχει να επιδείξει η Λεμεσός και που έγιναν πράξη με τη συμβολή του τοπικού Επιμελητηρίου», επεσήμανε ο Υπουργός Μεταφορών.

«Η Λεμεσός είναι η κινητήρια δύναμη της κυπριακής οικονομίας, με τα μέλη μας είναι παρόντα σε όλους ουσιαστικά τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας: εμπόριο, μεταποιητική βιομηχανία, οικοδομική βιομηχανία, χρηματοπιστωτικά, συμβουλευτικές, επαγγελματικές και άλλες υπηρεσίες, ναυτιλία και τουρισμό» ανέφερε από την πλευρά του στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Ανδρέας Τσουλόφτας, επισημαίνοντας ότι το γραμματόσημο αντιπροσωπεύει την οικονομική Λεμεσό και τους τομείς δραστηριοποίησης των μελών του.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομείων, Σωφρόνης Τσιάρτας, σημείωσε ότι το γραμματόσημο, με την ονομαστική αξία των 50 σεντ, που κυκλοφορεί σε 55 χιλιάδες τεμάχια, συμπυκνώνει όλα όσα είναι η Λεμεσός σήμερα και τη σχέση της με το ΕΒΕΛ.