Με τη συγκομιδή χαρουπιών από τον 73χρονο με την οικιακή βοηθό του από τεμάχια που δεν του ανήκαν, φαίνεται να σχετίζεται σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπρησμός στο αυτοκίνητο του, στις 4:15 τα ξημερώματα, στο χωριό Κυβίδες της επαρχίας Λεμεσού. 

Οι δράστες έγραψαν με σπρέϊ, «τα τεράτσια εν δικά μου προειδοποιώ σε» στην πέτρινη περίφραξη της οικίας του 73χρονου, το όχημα του οποίου υπήρξε στόχος εμπρηστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 73χρονος επιβεβαίωσε πως η προειδοποίηση γράφτηκε το ίδιο βράδυ με τον εμπρησμό, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και η οικιακή του βοηθός με την οποία διαμένει, ανέφεραν πως δεν υποψιάζονται κάποιον σε σχέση με την κακόβουλη ενέργεια.

Στην οικία του παραπονούμενου βρέθηκαν σακούλες με χαρούπια, ενώ δεν είναι ιδιόκτητης τεμαχίου με χαρουπιές.

Ο ίδιος ανέφερε στους ανακριτές ότι μάζευε τα χαρούπια από μη ιδιωτικές περιουσίες, με την άδεια του κοινοτάρχη.

Από τη φωτιά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και στην κατοικία του παραπονούμενου στην οποία επεκτάθηκε.

Μέχρι στιγμής δεν προέκυψαν στοιχεία που να οδηγήσουν στη σύλληψη κάποιου προσώπου.

Στο μεταξύ, σε προσωπικές διαφορές στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με τους δράστες της ρίψης εκρηκτικού μηχανισμού στην κεραμιδένια στέγη της οικίας 47χρονου, στην Απαισιά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει στοιχεία που να οδηγούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Να σημειωθεί πως η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που ο 47χρονος ιδιοκτήτης της οικίας προσπαθούσε να κατασβέσει τη φωτιά στα κεραμίδια από τη ρίψη του εκρηκτικού μηχανισμού, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία ο παραπονούμενος στις 2.40 μετά τα μεσάνυχτα ενώ καθόταν στο καθιστικό άκουσε θόρυβο και μόλις βγήκε έξω, εντόπισε τη φωτιά στα κεραμίδια.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στην οικία.

Ο ίδιος ο 47χρονος επιχειρηματίας εξέφρασε άγνοια σε σχέση με τους δράστες της κακόβουλης ενέργειας και τα κίνητρα τους.