Εξελίξεις καταγράφονται γύρω από την υπόθεση βιασμού ανήλικης στον Κολωνό Αττικής. Το απόγευμα της Τετάρτης οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η μητέρα της 12χρονης για την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Η μητέρα κατηγορείται επίσης και για αδικήματα σχετικά με παραμέληση ανηλίκου και σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού, με σκοπό το οικονομικό κέδρος.

Παράλληλα, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ένας 53χρονος και ένας 32χρονος, αφού απολογήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελέα Αθηνών, κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, αρνήθηκαν όμως τις κατηγορίες περί βιασμού, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε συναινετικά. Παράλληλα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες περί σωματεμπορίας και μαστροπείας.

Σημειώνεται ότι η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε ότι αύριο το παιδί θα καταθέσει συμπληρωματικά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύμα του κυκλώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη της μητέρας:

Συνελήφθη 37χρονη, ημεδαπή με ένταλμα σύλληψης, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση

Σε συνέχεια του από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου, συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ