Πυροδοτήθηκε εκ νέου η κόντρα μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή. Σε χθεσινή συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι και την εκπομπή «Προκλήσεις» ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αν οι καταγγελίες που έχει διαβιβάσει ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς δεν οδηγήσουν σε καταδίκη του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Δεν μπορεί με τη μεγαλύτερη ευκολία να βάζουμε ταμπέλλες σε άτομα ότι είναι διεφθαρμένα, επισήμανε ο κ. Σαββίδης και πρόσθεσε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία από τη στιγμή που αποφασίζει να στείλει μια καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, έχει την ευθύνη των ισχυρισμών της.

Ο Γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σήκωσε το γάντι εκφράζοντας την δυσάρεστη έκπληξη του για τις προθέσεις του Γενικού Εισαγγελέα.
Αμφισβήτησε παράλληλα την αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα για εκκίνηση τέτοιας διαδικασίας, μία αρμοδιότητα που όπως είπε έχει μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτηση του στο X o Γενικός Ελεγκτής δηλώνει πως η Υπηρεσία του διαβίβασε στην Αρχή κατά της Διαφθοράς ε έξι υποθέσεις γιατί επειδή θεωρεί ότι υπάρχουν θέματα προς διερεύνηση.

Οι έξι αυτές υποθέσεις αφορούν:

– το μαύρο βαν και θέματα δημοσίων συμβάσεων,

– αναστολή ποινικής δίωξης σχετικά με φορολογικά θέματα,

– απόσυρση από το δικαστήριο υπόθεσης απάτης κατά του κράτους, και

– οι τρεις υποθέσεις του κοινού ποινικού κώδικα.

Αναφέρει ακόμα ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε στο ΡΙΚ ότι δεν γνωρίζει τις τρεις τελευταίες περιπτώσεις, ούτε και φρόντισε να ενημερωθεί από τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα που φαίνεται να έλαβε τις αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις τρείς υποθέσεις ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επισημαίνει ότι κατά τον Γενικό Εισαγγελέα η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έπρεπε να ενεργήσει ως “ταχυδρόμος” κάτι που σημαίνει πως θεωρεί ότι η θα έπρεπε οι καταγγελίες να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.