Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα, σε δύσβατη περιοχή ανατολικά της κοινότητας Κοιλάνι, στην επαρχία Λεμεσού, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής η φωτιά έχει ασφαλιστεί περιμετρικά με πυροσβεστικά οχήματα ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις θα επιχειρούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στην περιοχή έσπευσε για συντονισμό ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ο   Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος για να ενημερωθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά κατατέκαυσε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αμπελώνες και δένδρα, έκτασης περίπου ένα τετραγωνικού χιλιόμετρου.

Κατά την εξέλιξη της φωτιάς προστατεύθηκαν υποστατικά και μεμονωμένες κατοικίες.

Όσον αφορά την ανατροπή του πυροσβεστικού οχήματος του Τμήματος Δασών, ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής αναφέρει ότι στο όχημα τελικά επέβαινε μόνο ο οδηγός του αφού τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατέβηκαν πριν την ανατροπή του και επιχειρούσαν επί του εδάφους.

Ο οδηγός αφού του παρασχέθηκε φροντίδα υγείας από την Υπηρεσία ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις.

Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.