Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία αναφορικά με τη γυναίκα η οποία εντοπίστηκε νεκρή στις 4 χθες το απόγευμα, σε εγκαταλελειμμένη οικία στην Οδό Άθω η οποία είναι πάροδος της λεωφόρου Κέννετυ στη Λευκωσία.

Την σορό της γυναίκας η ταυτότητα της οποίας παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, εντόπισαν κτηματομεσίτρια και ένας εργολάβος που είχαν μεταβεί στο σημείο για επιθεώρηση των εργασιών που γίνονται με σκοπό την πώληση της οικίας.

Φαίνεται ότι στην συγκεκριμένη υπό πώληση οικεία έβρισκαν καταφύγιο πρόσωπα, αφού υπήρχαν κουβέρτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα στα κρεβάτια.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στη σκηνή, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για εντοπισμό των ατόμων που μπαινόβγαιναν στην οικεία. Γίνεται επίσης έρευνα στα κλειστά κυκλώματα της περιοχής για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν καταγράψει οποιεσδήποτε κινήσεις δύο προσώπων που φέρονται να διέμεναν στην ίδια οικία και αναζητούνται από την Αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου η γυναίκα η οποία φαίνεται ότι ήταν αλλοδαπή, εκτιμάται πως είναι ηλικίας 50 με 55 ετών.

Στη σκηνή κλήθηκε και ιατροδικαστής ο οποίος διενήργησε αυτοψία εντοπίζοντας πολλαπλά κατάγματα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις που έχουν προκληθεί εκ πρώτης όψεως από αιχμηρό αντικείμενο.

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε σε ένα από τα υπνοδωμάτια σκεπασμένη με σεντόνι και εκτιμάται ότι το έγκλημα διαπράχθηκε εντός της οικείας.
Εντός της ημέρας ένα πρόσωπο αναμένεται ότι θα κληθεί για αναγνώριση της ταυτότητας της γυναίκας.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της γυναίκας αναμένεται να προκύψουν μετά και από την νενομισμένη νεκροτομή που διενεργείται επί της σορού της από τις 9 και 30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας παρέλαβαν ορισμένα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ λήφθηκαν δείγματα για εντοπισμό γενετικού υλικού τόσο για την ταυτοποίηση της γυναίκας, όσο και για να εξακριβωθεί κατά πόσον ο δράστης ή οι δράστες άφησαν το γενετικό τους υλικό.