Την 8ήμερη προφυλάκιση του 45χρονου υπόπτου για την υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδειας, αποφάσισε νωρίς το πρωί το Δικαστήριο των Βάσεων στην Δεκέλεια. Ο συνήγορος του δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο το φονικό διαπράχθηκε μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Πολιτης ενημέρωσε την Αστυνομία πως άκουσε δύο πυροβολισμούς και κατέθεσε πως είδε το θύμα στο έδαφος σε λίμνη αίματος και τον ύποπτο κάπου κοντά. Αυτοψία στη σκηνή διενήργησε Ελλαδίτης ιατροδικαστής.

Στο δικαστήριο διαβάστηκε το ιατρικό πιστοποιητικό που ετοίμασε που αναφέρει πως το θύμα έφερε τραυματισμούς από πυροβόλο όπλο καθώς και κακώσεις από πολλαπλά χτυπήματα. Ως αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό αναγράφεται: τραύματα στο κεφάλι. Αναφέρθηκε ακόμη πως έχει εντοπιστεί και το φονικό όπλο. Το Δικαστήριο των Βάσεων όρισε για συνέχιση της εξέτασης της υπόθεσης ενώπιόν του την 6η Ιουλίου. Σημειώνεται πως ο ύποπτος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θέλει να δικαστεί από δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω του ο,τι και οι δύο εμπλεκόμενοι είναι Ελληνοκύπριοι.