Τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα με τα δρομολόγια του πλοίου που εκτελεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα κατά τη νέα χρόνια, όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διαχειρίστριας Εταιρείας του πλοίου που την εκτελεί, Χαράλαμπος Μανώλη.

Ο λόγος που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα δρομολόγια του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου M/V DALEELA, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, SCANDRO HOLDING, είναι οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Λιμενικές Αρχές στη Λεμεσό και τον Πειραιά, αναφορικά και με το ενδεχόμενο να περιληφθεί στα δρομολόγια της συνδεσης και το γειτονικό Ισραήλ.

Η προσθήκη του Ισραήλ στη συμφωνία της αναδόχου εταιρείας με το κράτος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, για την οποία η συμβατική υποχρέωση είναι μεταξύ Ελλάδας –  Κύπρου, επιχειρείται με πρωτοβουλία του Υφυπουργείο Ναυτιλίας, που εκτιμά πως θα έχει προστιθέμενη αξία.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλείας Βασίλης Δημητριάδης με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας είπε πως το Υφυπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφη με την εταιρεία για τα δρομολόγια, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό έχουν δρομολογηθεί λύσεις για τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί κατά την πρώτη χρονιά λειτουργιας της σύνδεσης, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε διάσκεψη τύπου, που θα δοθεί μόλις είναι έτοιμη η πλοιοκτήτρια Εταιρεία.

Τα προβλήματα αφορούσαν στις  δαιδαλώδεις διαδικασίες εισαγωγής και εξαγωγής των οχημάτων και τους αυστηρούς ελέγχους στο λιμάνι Λεμεσού, τη στιγμή που η αποβίβαση και επιβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες και στο ότι δεν διαθέτει κατάλληλη υποδομή το λιμάνι Λεμεσού.

Ο Υφυπουργός ανήγγειλε εδώ και καιρό πως στο Λιμάνι Λεμεσού θα δημιουργηθεί, ενιαίο σημείο ελέγχου για τους επιβάτες και τους οδηγούς οχημάτων.