Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας από γονείς μαθητών και εκπροσώπων οργανωμένων συνόλων που προασπίζονται τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση αποφάσισε όπως τα παιδιά αυτά υποβληθούν σε αξιολόγηση από ειδική επιτροπή η οποία θα αποφασίσει για την επιστροφή τους στα σχολεία.
Οι γονείς των παιδιών σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης ζητούν ίση μεταχείριση των παιδιών τους και τονίζουν ότι από την παραμονή των παιδιών στο σπίτι έχουν προκύψει πολλά προβλήματα στην υγεία τους.

Όπως επισημαίνουν δεν υπάρχει καλή θέληση από το υπουργείο να συζητήσουν το θέμα και να αποφασίσουν από κοινού πως θα λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία και οι ειδικές μονάδες.

Από την πλευρά το ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου εξέφρασε την λύπη του για την συζήτηση που γίνεται για το θέμα και πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο για αυτά τα παιδιά να κρατήσουν τους κανόνες των αποστάσεων.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι όλες οι περιπτώσεις θα εξεταστούν από τους τους ειδικούς που στελεχώνουν την επιτροπή και θα αποφασιστεί τι θα γίνει για το κάθε παιδί.