Τα 5.110.573 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοιού παγκοσμίως, την ώρα που Λατινική Αμερική και Ινδία σημειώνουν ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, 332,924 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ανέρχονται στις 94 χιλιάδες και στη Βρετανία στις 36.

Καθώς ωστόσο η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ανησυχίες στρέφονται στη Λατινική Αμερική, όπου καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες και τα εύθραυστα συστήματα υγείας είναι βέβαιο ότι δεν θα αντέξουν το βάρος.

Συνολικά, στη Λατινική Αμερική καταγράφονται πάνω από 600.000 κρούσματα μόλυνσης και πάνω από 33.000 θάνατοι.

Η Βραζιλία ξεπέρασε το όριο των 20.000 θανάτων, καθώς χθες καταγράφηκαν 1.188 νέα θύματα σε 24 ώρες, αριθμός άνευ προηγουμένου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η Βραζιλία είναι μακράν η χώρα της Λατινικής Αμερικής, που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοιό κατέγραψαν αλματώδη αύξηση και στην Αργεντινή και έφθασαν τα 648 μέσα σε 24 ώρες, αριθμό σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Το 90% των μολύνσεων εντοπίστηκε στο Μπουένος Άιρες και στην πυκνοκατοικημένη περιφέρειά του, όπου συνολικά ζουν 14 εκατομμύρια κάτοικοι.

Επιδημιολόγοι αποδίδουν τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στο γεγονός ότι ο κορονοϊός διασπείρεται πλέον σε φτωχογειτονιές και παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας και των προαστίων της, όπου ζουν περίπου 350.000 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, η Ινδία ανέφερε 6.000 νέα κρούσματα, τα περισσότερα στη χώρα σε ένα 24ωρο από την έναρξη της πανδημίας.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται, ενώ το Νέο Δελχί προχωρά σε άρση του lockdown και πραγματοποιούνται ξανά ορισμένες πτήσεις εσωτερικού.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, Naftemporiki