Εξιτήριο πήραν σήμερα τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ύστερα από τις επανεξετάσεις που έγιναν στους τρεις ασθενείς, διαπιστώθηκε ότι είναι αρνητικοί στον ιό και έλαβαν εξιτήριο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
 
Οι δύο εκ των ασθενών είναι οδηγός ταξί που είχε νοσήσει και η σύζυγός του, ενώ το τρίτο άτομο είναι ένας ηλικιωμένος 80 ετών, ο οποίος ήταν από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Τα αποτελέσματα των επιβεβαιωτικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στους τρεις ασθενείς ήταν αρνητικά, απόδειξη ότι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, στο ΓΝ Αμμοχώστου μεταφέρθηκε σήμερα ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ένας 55χρονος που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και πυρετό.
 
Μία ηλικιωμένη αναμένεται επίσης να μεταφερθεί αργότερα απόψε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, αφού παρουσίασε πυρετό. Ο σύζυγος της ηλικιωμένης νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση των υπόλοιπων ασθενών κρίνεται πολύ καλή, με ήπια συμπτώματα της ασθένειας.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας 70χρονου ασθενή που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς τις προηγούμενες μέρες από το Νοσοκομείο Πάφου. Ο 70χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάφου σε διπλανή κλίνη από τον 65χρονο συμπατριώτη του που διαγνώστηκε πρώτος θετικός στον ιό και στη συνέχεια προσβλήθηκαν τόσο ο 70χρονος όσο και δέκα άτομα από το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου.
 
Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του 70χρονου ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού, πριν ακόμα διαγνωστεί θετικός στον ιό.