Έξι πρόσωπα που υπηρετούν στις Κεντρικές Φυλακές τέθηκαν σήμερα σε διαθεσιμότητα, τόσο για την υπόθεση της δολοφονίας του 41χρονου κατάδικου στο σωφρονιστικό ίδρυμα την περασμένη Πέμπτη όσο και σε σχέση με παραλείψεις στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σε δηλώσεις της μετά την τελετή διαβεβαίωσης των μελών του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία στο Προεδρικό Μέγαρο, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου είπε πως έχει ολοκληρωθεί η διοικητική έρευνα και είχε η ίδια τύχει ενημέρωσης το πρωί συνάντηση από τη διευθύντρια των Φυλακών.

Όπως είπε, έχει υποβληθεί εισήγηση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα σε σχέση με την υπόθεση, πέντε δεσμοφύλακες και ένας λοχίας για τη διερεύνηση πιθανών πειθαρχικών αδικημάτων, καθώς από μαρτυρίες και εξετάσεις διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις σχετικά με την εκτέλεση περιπολιών στις Κεντρικές Φυλακές.

Παράλληλα, είπε η κ. Δράκου, θα προχωρήσει και θα διορίσει ερευνώντα λειτουργό για να διερευνήσει το θέμα τυχόν διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους είπε πως στο πλαίσιο της έρευνας θα προχωρήσει και στην πειθαρχική δίωξη τεσσάρων μελών του προσωπικού για θέματα που δεν αφορούν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά προκύπτουν παραλείψεις των μελών σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι για έχουν εκδοθεί οκτώ εντάλματα σύλληψης βάσει στοιχείων από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των φυλακών. Και τα οκτώ πρόσωπα είναι κατάδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.