Την παράταση των μέτρων που λήφθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή στο ΓΝ Λεμεσού αποφάσισε σημερινή σύσκεψη μετά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων των φοιτητών νοσηλευτικής, έξι από τους οποίους είναι θετικοί στην Covid-19.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπο Χαριλάου, κατά τη σύσκεψη με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων Πανεπιστημίων και έχοντας υπόψη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, αποφασίστηκε όπως όλοι οι φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, παραμείνουν εκτός νοσοκομείου μέχρι και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Το νοσοκομείο Λεμεσού, προσθέτει ο κ. Χαριλάου, θα δεχθεί φοιτητές για συνέχιση της πρακτικής τους από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, νοουμένου ότι θα παρουσιάσουν, 72 ώρες προηγουμένως, αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης, στην οποίαν θα αποδεικνύεται ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε όπως επεκταθούν μέχρι και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, οι περιορισμοί στο επισκεπτήριο ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ανακοινώθηκε πως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που θεωρήθηκαν στενές επαφές πέντε περιστατικών κορωνοϊου, που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα είναι αρνητικοί στην Covid-19.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία, πρόκειται για ένα αγοράκι 12 μηνών και ένα κοριτσάκι, μόλις 17 ημερών, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτούν.