Εξι εξιτήρια δόθηκαν σήμερα σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Τα εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. Τέσσερις από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους, όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες. Δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.
 
Σημειώνεται ότι το ένα εξιτήριο δόθηκε σε άτομο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Αναφοράς, με αναπνευστική υποστήριξη.
 
Συνολικά, μέχρι τις επτά απόψε, 28 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τέσσερις από τους οποίους στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή υποστήριξη, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται από τους επαγγελματίες υγείας, ως πολύ καλή.
 
Στο Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν σήμερα δύο εισαγωγές, ενώ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι από τα 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν το απόγευμα, δύο αφορούν νοσηλευτές στο Νοσηλευτήριο.
 
Οι νοσηλευτές εντοπίστηκαν ύστερα από την ιχνηλάτηση άλλων δύο συναδέλφων τους, που διαγνώστηκαν πρόσφατα με κορωνοϊο στο Νοσοκομείο Αναφοράς.  Συνολικά πέντε νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αναφοράς έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι κρούσματα κορωνοϊού. 
 
Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου, όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύτηκαν 107 άτομα και δόθηκαν 75 εξιτήρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ