Στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών από το Υπουργείο Υγείας, αποφασίζει τελεσίδικα μεθαύριο, Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, για την πραγματοποίηση ή όχι της Γιορτής του Κρασιού, η οποία φέτος γιορτάζει τα 60χρονα της. Το θέμα απασχόλησε χθες σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, τον Αντιδήμαρχο Νεόφυτο Χαραλαμπίδη και την πολιτιστική λειτουργό του Δήμου, Σκεύη Αντωνιάδου.

Σε δηλώσεις του στον σταθμό μας, ο Δήμαρχος Λεμεσού  ανέφερε πως σήμερα αναμένονται από τον Υπουργό Υγείας οι όροι και οι προϋποθέσεις, στη βάση των οποίων είναι δυνατή η πραγματοποίηση της Γιορτής.

Πρόθεση του Δήμου και του Υπουργείου, είπε ο Δήμαρχος, είναι «να βρεθούν εκείνες οι διαδικασίες και οι τρόποι που να γίνει μια Γιορτή του Κρασιού στο πλαίσιο των επιδημιολογικών δεδομένων και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας υγείας».

Οι  δημοτικές αρχές έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι η φετινή γιορτή, που πέρσι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, μετατίθεται χρονικά κατά έναν περίπου μήνα (8 με 17 Οκτωβρίου), προσβλέποντας, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.