Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν πριν στη διάρκεια και μετά το ντέρμπι στο Τσίρειο Στάδιο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει άλλες συλλήψεις.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 αστυνομική πηγή θα καταβληθεί προσπάθεια να αναγνωριστούν κι άλλα πρόσωπα που είχαν εμπλοκή όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού οι περισσότεροι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, στην οδό Στέλιου Κυριακίδη, νότια του Τσιρείου, όταν μέλος της τροχαίας δέχθηκε επίθεση από μικρή ομάδα οπαδών του Απόλλωνα, κατά την προσέλευση τους στο γήπεδο και υπέστη εκδορές και αμυχές. Άρπαξαν μάλιστα το πηλήκιο του αστυνομικού, το οποίο εντοπίσθηκε στην κατοχή ενός από συλληφθέντες για τα επεισόδια εντός του γηπέδου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Στη διάρκεια του αγώνα αριθμός οπαδών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, οχλαγωγούσαν, συγκρούστηκαν μεταξύ τους κι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών ,με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 25χρονου οπαδού.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρείς συλλήψεις μεταξύ αυτών και του προσώπου που τραυματίστηκε, που καταγγέλλονται για παράνομη είσοδο σε αθλητικό χώρο, παρακώλυση διεξαγωγής αγώνα, συμπλοκή και επίθεση κατά αστυνομικών. Το μεσημέρι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

Επεισόδια από ομάδες οπαδών ξέσπασαν στην περιοχή του Τσιρείου και μετά την λήξη του αγώνα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, έγινε χρήση δακρυγόνων από μέλη της Αστυνομίας, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το όχημα Αίαντας, σε μια προσπάθεια να διαλυθούν οι ομάδες που μετείχαν σ’ αυτά.

Από το ΤΑΕ Λεμεσού «έχει συσταθεί ειδική ανακριτική ομάδα για τα χθεσινά έκτροπα, θα αξιολογηθούν τα κλειστά κυκλώματα -ανέφερε ο εκπρόσωπος- και αναμένονται και νέες συλλήψεις».
Σύμφωνα με τον Χρίστο Ανδρέου τις επόμενες μέρες σε συνεννόηση με την ΚΟΠ θα μελετηθεί η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, σε ποιους αγώνες και για ποιες ομάδες θα υιοθετηθεί.

Να σημειωθεί πως η Αστυνομία είχε πληροφορίες για επεισόδια πριν τον αγώνα, εξού κι επιστρατεύθηκε το ελικόπτερο, ενώ στο χώρο του γηπέδου χρησιμοποιήθηκαν και drone.

Σε δηλώσεις για τα επεισόδια η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, συνεχάρη την Αστυνομία για τον τρόπο που έδρασε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ ο αρχηγός Στέλιος Παπαθεοδώρου επανέλαβε ότι θα εξεταστεί σοβαρά η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων.